Wat is de goedkoopste auto?

Welke auto in Nederland is op dit moment het goedkoopste? Dit vragen veel mensen zich af en daarom hebben we een up-to-date overzicht gemaakt van de goedkoopste auto. Kleine auto's kunnen in Nederland zo goedkoop zijn doordat de overheid geen BPM heft op auto's met een lage co2 uitstoot. Dit scheelt een hoop in aanschafkosten. Daarnaast zijn de maandelijkse kosten ook stukken lager, doordat er (tijdelijk) geen wegenbelasting betaald hoeft te worden.

Het is duidelijk dat de Nederlandse overheid kleine en zuinige auto's probeert te stimuleren, maar wetten kunnen snel weer gewijzigd worden. Het is daarom nooit zeker hoe lang je kunt profiteren van de verschillende voordelen.

goedkope auto's


Deze website heeft als doel om de goedkoopste auto's te laten zien in een overzicht. Toch wil een lage aanschafprijs niet altijd zeggen dat dit ook de goedkoopste auto is. Er zijn nog andere factoren die meespelen zoals verbruik, onderhoud, gewicht, garantie/service etc. Ook verschillen de auto's vaak qua opties. Het kan dus zijn dat bij de ene auto een optie standaard is, waar bij de ander voor betaald moet worden.